Én szeretem a nyelvet gyakorlati kérdésként kezelni, nem pedig tantárgyként.

Szerintem a nyelv, legyen az bármelyik, nem csak egy tantárgy. A nyelv egy másik dimenzióba repít, sokkal összetettebb, mint az iskolai tantárgyak általában. Gondold csak át, hogy mi mindent kapsz azzal, ha elsajátítasz egy nyelvet! Hozzáférést kapsz egy másik kultúrához.

A nyelvtanulás kulturális elmélyülést is jelent. Ebből adódik, hogy aki igazán jól akar érteni és beszélni egy idegen nyelvet, sokkal többet kell tudnia, mint a szavak és a nyelvtan összességét. Ha nem így lenne, elég lenne magunkkal vinnünk egy szótárt és egy nyelvtankönyvet bármely külföldi útra, és simán elboldogulnánk.

Úgy gondolom, hogy lehet egy tanár akármilyen jó, a munka nagy részét a hallgatónak kell elvégeznie, és nem is kell feltétlenül mindenhez egy tanár jelenléte. Más szóval, nem elég csak az órai munkára koncentrálni, mert nemcsak a tanárral eltöltött idő számít tanulásnak. Az otthoni tanulás nélkül végtelenül hosszúra nyúlhat a folyamat, ami magával hozza a csalódást, és a feladást. Ennek elkerülésében viszont elsődleges felelősség hárul a tanárra, ami különösen fontos olyankor, ha heti egy találkozásra kerül csak sor tanár és hallgató között. Nálam a rendszeresség alapkövetelmény.

Ahogyan a kölcsönös szimpátia és bizalom is. Ezek hiányában nem vállalom el a tanfolyamot. Valamint akkor sem, ha nem értek ahhoz, amit tanulni szeretnél.

Az órák során igyekszem változatos módszereket alkalmazni, hogy ne fulladjon egyhangúságba a közös munka. A négy alapkészség fejlesztése különböző feladatokon keresztül valósulhat meg, és szeretem is ezek változatosságát kihasználni a tanfolyamokon.

Mivel az életszerű nyelvhasználat híve vagyok, az órákat gyakorlati szempontok (pl. tevékenységek, élethelyzetek, funkciók stb.) alapján tervezem meg, de nyelvtanozni így is fogunk.

Az én óráim egy része Skype -on (alternatívaként Viberen) zajlik, különböző okokból: például, ha nem tudunk személyesen találkozni. Még mindig vannak, akik idegenkednek tőle, pedig ez a fajta technológia már egyáltalán nem újdonság a nyelvtanításban.

Én a választási lehetőségek híve vagyok, és szívesen segítek a számodra megfelelő módszert kiválasztani.

Ha már a technológia adta lehetőségeknél tartunk, érdemes megfontolni a személyes „okos” eszközök bevetését a nyelvtanulás segítésében. Én mindenképpen javaslom az alkalmazásboltok átböngészését a megfelelő nyelvi tartalmak letöltéséhez. Az alkalmazás-ajánlót megtalálod a honlapon.