Filmajánló

Engedjétek meg, hogy egy eredeti angol filmet ajánljak a figyelmetekbe! A dolog azért rendhagyó egy kicsit, mert egyrészt nem mozifilmről van szó, hanem egy rajzfilmről, másrészt nem is egyről, hanem egy egész sorozatról. Harmadrészt pedig azért is szokatlan ez a filmajánló, mert ez a sorozat alapvetően gyerekeknek készült, és gyerekekről szól, holott TE, kedves olvasó, (feltételezem) nem vagy az.

Na, de ezen egyből lendüljünk is túl, mert nem célszerű egyből előítéleteket gyártani valamihez, ami korosztályos kötöttségek nélkül bárki által és számára fogyasztható tartalommal bír.

Megismerkedésünk Peppával, a kismalaccal néhány hónapja történt, amikor a kislányomnak kerestem nem túl hosszú, angol nyelvű történeteket a neten. Sok mindent átböngésztem, amíg ráakadtam, és elsőre megtetszett.

Hogy rövidre fogjam, innentől tipikus sikertörténet, mert mostanra mindannyian nézzük Peppa Pig és családja kalandjait, és már a kísérőzenét is rutinszerűen dúdoljuk napközben.

Ezek az ötperces történetek vidámak, pozitív kicsengésűek, jól érthetőek és a szó legszorosabb értelmében szórakoztatóak. Akinek a főszereplő kismalachoz hasonló korú gyereke van, azonnal látni fogja, hogy a történeteket olyan emberek írják, akik első kézből szerzett tapasztalatokat használnak fel a történetek során.

Ami pedig az angol tanulást illeti, a saját kislányom a példa rá, hogy többek között szókincsbővítésre is alkalmasak ezek az angol ötpercesek. (Úgy is fogalmazhatnék, hogy öt perc angol, kicsit másképp) Máskülönben, mikorra jutottunk volna el például a “crab” szóhoz, amit Noémi az egyik történetből szedett ki és tanult is meg azonnal? :)

Elég is a szóból, beszéljen magáért az egyik epizód a sok közül:

Ha van kedvetek, írjátok meg, hogy nektek is bejön-e úgy, mint nekünk!

 

Ha pedig a film alapján kedvet kaptál ahhoz, hogy a történetben szereplő Apple & blackberry crumble-t kipróbáld, kövesd a linket a receptig! KATT!!

 

Posted in Egyéb | No Comments »